tiistai 19. toukokuuta 2009

Mediatalot ja Facebook mobiilisivujen kärjessä

Tänään Digitoday uutisoi suomalaisten mobiilisivustojen suosikkilistoista. Viittasin samaiseen tutkimukseen taannoisessa blogikirjoituksessani.

Kärjessä komeilee Nokia todennäköisesti siitä syystä, että se on monta kertaa oletusosoitteena erilaisissa latauspalveluissa. Seuraavana tulevat Facebookin mobiilisivu (m.facebook.com) sekä Hesarin (m.hs.fi) ja Yle:n uutissivustot (yle.mobi).  Henkilökohtaisesti olen yrittänyt pysyä mukana sosiaalisen median kehityksessä ja käyttänyt Facebookia kännykän kautta, vaikka olenkin 70-luvun lapsia :-)  Jollain omituisen kiehtovalla tavalla tuo "twittermäinen" statuksen päivittäminen/seuraaminen on tullut osaksi päivittäistä työmatkarutiinia...

Kuten edellisestä huomata saattaa, valitettavasti mobiilisivujen standardiksi kaavailtu mobi-pääte ei ole vielä yleistynyt (johtunee osittain siitä, että mobi-päätteen hakeminen ei ole läheskään niin suoraviivaista kuin perus nettiosoitteen kohdalla). Ehkä tähdellisintä on edelleen huomata, että valtaosa dataliikenteestä (98%) tulee edelleen mokkuloiden kautta, jolloin käytössä on läppäri tai miniläppäri.

Mainittakoon, että operaattoreiden mobiiliportaalit, jotka ovat Suomessa verrattain suuria, oli jätetty tutkimuksen ulkopuolelle.

Ei kommentteja: