maanantai 11. toukokuuta 2009

Lukuja kännyjen nettikäytöstä

Tekesin sivuilta löytyi uutisointi projektista, jossa oli tutkittu kännykänkäyttäjien käyttötottumuksia sovellusten ja internetin käytön osalta. Tutkimus on toteutettu TTK:n MoMI-projektissa (Modeling of Mobile Internet Usage and Business). Kohderyhmä on itsessään selvästi teknisen käytön etunenässä sillä tutkimus on toteutettu puhelimeen asennetavalla tutkimussovelluksella parin kuukauden ajanjaksolla (n=1260). Tutkimussovellus sinänsä on mielenkiintoinen konsepti (tulee mieleen nettidatan keräily), tosin millä saat kuluttajat asentamaan omaan puhelimeensa sovelluksen (ellei pysty TODELLA vakuuttavasti perustelemaan, että kerätyn tiedon pohjalta saa iltselleen relevanttia viestintää).

Tuloksissa kävi ilmi, että lähes kaikki tutkimukseen osallistujat haluaisivat puhelimeensa "tietokonemaisia" ominaisuuksia (kuten?).  Huomattavasti konkreetisempaa on, että jo 40 % aktiivisesta käyttöajasta perustuu uusiin multimedia-, kartta- ja internet-sovelluksiin (näistäkin olisi kiva saada esimerkkejä).

Tuolta MoMi-projektin sivuilta en mielestäni löytänyt juuri tähän juttuun viittavaa julkaisua, mutta yhtä mielenkiintoinen, hieman vanhempi tutkimusdata oli saatavilla.

1 kommentti:

Mobiilimarkkinointi nyt » Mediatalot ja Facebook mobiilisivujen kärjessä kirjoitti...

[...] Tänään Digitoday uutisoi suomalaisten mobiilisivustojen suosikkilistoista. Viittasin samaiseen tutkimukseen taannoisessa blogikirjoituksessani. [...]