tiistai 10. kesäkuuta 2008

Kännyköiden ihmemaa

Toissa viikolla uutisoitiin useassa mediassa tutkimuksesta, jonka tuloksena selvisi mm. Suomen yleisimmät käytössä olevat kännykkämallit. Tutkimus merkkaa yhtä virstanpylvästä Suomessa sillä operaattorit ovat ennen luovuttaneet tätä tietoa hyvin huonosti. Valitettavasti faktat osoittavat, että Suomessa suosituimmat mallit ovat "vanhoja" ja halvimpia malleja (Nokia 3310, Nokia 1100, Nokia 1600), mikä ei puolestaan hurjasti rohkaise palveluntarjoajia tuottamaan moderneja ja innovatiisia palveluja, jotka hyödyntävät laitteiden uusia ominaisuuksia. Noh, suomalaiset ovat ainakin patriootteja sillä ensimmäinen ei-Nokialainen laite löytyy sijalta 57 ja Nokian markkinaosuus on 86%!!!

Kännyköiden käyttö dataliikenteessä on noussut sekä käyttäjämäärissä että siirrettävän datan määrän osalta. Tutkimus osoittaa, että valtaosa dataliikenteestä käytetään kuitenkin tietokoneiden yhteydessä eli kännykkää käytetään yhteysvälineenä, ei selausvälineenä (sähköpostit, nettiselaus).

Tutkimusdatan joukossa on tosin listattu myös suosituimmat mobiilinettisaitit, joten edistykselliset mainostajat HUOMIO! Lue tutkimusraportti täältä.

Ei kommentteja: