tiistai 19. kesäkuuta 2007

Tarjouskupongit paperilta puhelimeen

Brittein saarten katukuvaan kiinteästi kuuluva Borders-kirjakauppaketju on perinteisesti lähettänyt kerran kuukaudessa erikoistarjouksin varustetun uutiskirjeensä lähes puoleen miljoonaan sähköpostiosoitteeseen. Uutiskirjeen tarjouksia hyödyntäneet ovat joutuneet tulostamaan kirjeen tarjouskupongit ja kiikuttamaan ne myymälään hyödyntääkseen näitä erikoistarjouksia.


Toukokuussa Borders kokeili ensimmäistä kertaa tapaa missä viivakoodilla varustettu tarjouskuponki lähetettiin sähköpostin sijaan matkapuhelimeen. Tulokset olivat enemmänkin kuin tyydyttäviä: kuponkien käyttöaste nousi 19 %:n ja olivat näin kaksinkertaiset verrattuna tulostettuihin kuponkeihin. (via MobiAD Network)

torstai 14. kesäkuuta 2007

Mobiilisisältöpalvelut Suomessa 2006

Idean Enterprises Oy:n analyytikkojen Kalle Snellmanin ja Camilla Magnussonin kirjoittama raportti Suomen mobiilisisältöpalveluista antaa positiivisen kuvan mobiilimarkkinoiden ja etenkin mobiilimarkkinoinnin kehityksestä. Raportin pääpointteja ovat:

  • Mobiilimarkkinointimarkkinoiden arvo kasvoi 45% vuodesta 2005 vuoden 2006 3,6 miljoonaan euroon
  • Mobiilisisältöjen myynti kasvoi noin 77 miljoonaan euroon vuonna 2006, mikä oli 10 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna
  • Päätelaitekanta uusiutui kytkykaupan ansiosta nopeasti; 3G-päätelaitteiden määrä yli kymmenkertaistui vuonna 2006

Tutkimuksen mukaan mobiilimarkkinointimarkkinoita edistävät:

  • Mobiilimarkkinointiluvan antaneiden henkilöiden yhteystietorekistereiden yleistyminen ja kasvu
  • Päätelaitekannan teknologisen kehityksen mahdollistamat muodot, esim. mobiilitelevisio
  • Mobiilimarkkinointikampanjan toteuttamisen tekninen helpottuminen

Tutkimuksen mukaan mobiilimarkkinointimarkkinoita hidastavat:

  • Mobiilimarkkinoinnin rajallinen tunnettuus mainostajien keskuudessa
  • Pienet yhteysrekisterit (tekstiviestirekisterien kautta tavoittaa monien mainostajien kannalta liian pieniä kohderyhmiä)

Kommentti: Apinat.fi -mobiilimarkkinointikannassa on tällä hetkellä noin 50 000 kontaktia. Kannan koko alkaa olla jo sitä luokkaa että se kiinnostaa jo suurempiakin mainostajia.