torstai 30. maaliskuuta 2006

Kytkykauppa tulee

Kännyköiden kytkykauppa, eli se että pitkän liittymäsopimuksen kanssa kuluttajalle myydään puhelin edullisesti, on ollut kiellettyä Suomessa. Tämä muuttuu nyt huhtikuun alusta lähtien, jolloin kytkykauppa sallitaan 3G teknologiaa (tai uudempaa) hyödyntäville puhelimille. Vanhemmat "2G" luurit eivät ole tämän lakimuutoksen puitteissa koska tarkoituksena on uudistaa Suomen jokseenkin vanhentunutta puhelinkantaa. Tämä on näin palveluntarjoajan kannalta todella tervetullut uudistus koska uusien, rikkaampien, palveluiden markkinoille tuonti vaatii kuluttajilta kyvykkäitä puhelimia.

Operaattorit ovat Suomessa parin viime vuoden aikana käyneet kiivasta hintakilpailua, joka lisääntyi oleellisesti numeron siirrettävyyden myötä. Tämä on hyödyttänyt kuluttajia halvempien puheluiden muodossa, ja nyt onkin kiinnostava nähdä kuinka kuluttajat suhtautuvat kytkykauppaan joka sitoo heidät yhteen operaattoriin tyypillisesti kahdeksi vuodeksi. Suotavaa olisi myös koko suomen mobiilialalle että operaattoreiden tekemät investoinnit uusien palveluiden kehittämiseen kasvaisivat, ja näin ollen myös kuluttajat oppisivat käyttämään eri tyyppisiä mobiilikonsepteja ja mediamuotoja.

Tässä linkit operaattoreiden kytkykauppa tarjontaan: Elisa, Saunalahti, Sonera, DNA. Elisa ja Saunalahti paketoivat puheaikaa ja viestejä liittymäpakettiin ja antavat puhelimen ilmaiseksi, Soneran kautta hankittu puhelin on halvempi mutta siitä joutuu maksamaan ja DNA lähtee peliin vähän varovaisin asekelin. Kiinnostavaa nähdä mikä toimii ja mikä ei, sekä nähdä miten tämä vaikuttaa suomen mobiilialaan (kovia odotuksia löytyy ainakin joiltain..)

Technorati Tags:

1 kommentti:

murcej kirjoitti...

qVw4qM tokdoodoywkj, [url=http://spysqdgnhzew.com/]spysqdgnhzew[/url], [link=http://psluprluvvwc.com/]psluprluvvwc[/link], http://vtcxrcyirdys.com/