tiistai 22. kesäkuuta 2010

Paljonko maksaa kännykällä?

Tutkimusyhtiö Gartner on jälleen kartoittanut mobiilimaksamisen kehitystä. Ennuste on varsin ruusuinen sillä arvio kasvun määrästä on 54,5% jolloin saavutettaisiin reilu 108 miljoonaa mobiilimaksajaa tämän vuoden aikana. Vahvinta kasvua ennakoidaan kehittyvissä maissa, joissa ei välttämättä päästä pankkikonttoriin tai tietokoneelle.

Gartnerin tutkimusjohtajan mukaan kehittyneillä markkinoilla parhaimpana onnistumisen edelltyksenä on mobiilimaksamisen kehittäminen olemassa olevien järjestelmien ja tapojen päälle. Tässä rohkenen olla eri mieltä sillä uusia, haastavia pelureita ja malleja on lanseerattu ja kehitteillä. Ei pidä kangistua kaavoihin tässäkään asiassa sillä kuluttajakäyttäytyminen elää vahvasti uusien mahdollisuuksien kautta. Monilla näistä uusista pelureista on luonnollisesti erittäin vaikea tehtävä luoda mekanismeistaan tarpeeksi houkuttelevia kuluttajille, mutta olen iloinen, että haastajia löytyy.

Suomen osalta mobiilimaksaminen elää tiettyä murrosvaihetta, kun teleoperaattorit miettivät suhtautumistaan uuteen maksupalvelulakiin, joka rajoittaa mobiilimaksamista ainakin fyysisten tuotteiden osalta. Lisäksi uskon aiemmin mainitsemieni uusien maksutapojen ja -mekanismien (mm. APE Payment) mylläävän kenttää uuteen asentoon.

Artikkelissa otettiin esiin myös (jälleen kerran) Nokian ilmoitus nfc-sirun lisäämisestä puhelimiinsa. Kyseinen siru mahdollistaa kosketusmaksamisen...joskus

Ei kommentteja: