perjantai 21. toukokuuta 2010

Croco-diili


Jenkeissä kenkätehtailija Crocs on käynnistänyt laajan markkinointikampanjan. Yksi käyttöön otettu elementti on mobiilikupongit, joita mainostetaan ketjun omissa myymälöissä. Kuluttajat voivat tekstiviestillä tilata itselleen kupongin, joka oikeuttaa 15% alennukseen mistä tahansa ostoksesta. Palvelu on saavuttanut niin suuren suosion, että sen voimassaoloa on pidennetty alkuperäisesta kuukauden voimassaolosta. Kahden kuukauden aikana kuponkeja on tilattu 94000 kappaletta. Valitettavasti lunastusmääriä ei artikkelissa anneta julki.

Kampanjaseuranta tapahtuu tilausmäärien sekä tietenkin lunastusten mukaan. Mobiilikuponki sisältää koodin, jonka myyjä syöttää maksutilanteessa kassajärjestelmään.

Perustelut kampanjan käyttöönottoon olivat seuraavat:
  • Kuluttajan välitön palkitseminen (tilaa kuponki => saat alennuksen)
  • Helpotetaan ostopäätöksen tekemistä in-store markkinoinnilla
  • Kasvatetaan myyntiä
  • Testialusta suunnitellulle mobiilimarkkinointikonseptille (viikoittaiset tarjoukset)
  • Henkilökunnan tutustuttaminen uuteen markkinointimekanismiin
  • Kuluttajan tutustuttaminen uuteen markkinointimekanismiin

torstai 13. toukokuuta 2010

Suomalaisten päätelaitteet

Tutkija Antti Riikonen Aalto-yliopiston Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitokselta on kartoittanut Suomen päätelaitekantaa. Tiedot perustuvat Aalto-yliopiston MoMI-projektin tutkimukseen, joka on tehty TeliaSoneralta, Elisalta ja DNA:lta viime vuoden syys–lokakuussa kerättyjen tietojen perusteella.

Suomalaisten Top 10-listalla on edelleen runsaasti halvemman hintaluokan puhelimia, tosin näistäkin löytyy jo paljon ominaisuuksia mm. pakettidata ja 3G, jotka edistävät erilaisten lisäpalveluiden käyttöä. Täytyy kuitenkin muistaa, kuten tutkijakin toteaa, että ominaisuuksien löytyminen puhelimesta ei ole suoraan verrannollista niiden käyttöön. Suosituin laite on Nokian simpukkamallinen 2760. Kotimaisen valmistajan asema on edelleen käsittämättömän vahva sillä ensimmäinen listan ei-nokialainen on sijalla 60. TeliaSonera ei julkista iPhonejen määrää Suomessa, mutta arviot liikkuvat välillä 30-50000.

Riikosen tutkimustuloksista löytyy tarkempaa jakaumaa laitekannan ominaisuuksien jakaantumisesta. Data on vuosilta 2005-2009.