maanantai 30. marraskuuta 2009

ASML blogi

Asiakkuusmarkkinointiliitto on lanseerannut kommandona uuden blogin. Kyseiseen blogiin on tarkoitus kerätä tietoa mobiilimaailman uusista tapahtumista ja mielenkiintoisista aiheista. Käykää tsekkaamassa ja kommentoimassa! Kirjoittajina toimivat ASML:n mobiilifoorumin jäsenet.

Verkkomaksaminen

Luin tänään bussissa Talouselämää ja vierailevan kirjoittajan näkemys "Minä väitän"-osiossa tarttui silmään. Otsikko oli "Verkkomaksu kaipaa turvallisuusta" ja aihe kiinnosti kun verkosta palveluita ja tavaraa tulee ostettua. Verkkomaksamisen turvallisuudesta kohkataan paljon eikä syyttä, mutta artikkelissa tartuttiin mukavasti helppoon ja käytössä olevaan mekanismiin tuplavarmistaa, että ostaja on varmasti oikealla asialla. Kortinnumeron ja turvakoodin syöttämisen jälkeen asiakkaalle lähetetään tekstiviestillä muuttuva koodi matkapuhelimeen. Kyseinen koodi tulee syöttää edellämainittujen lisäksi, jotta maksu menee läpi. Varsin yksinkertaista. Jos kortti ja turvakoodi on päätynyt väärin käsiin, näin voi käydä, mutta kännykänkin joutuminen väärin käsiin samanaikaisesti on jo todella huonoa tuuria... Kyseinen malli on muuten käytössä monessa palvelussa verkkomaksamisen yhdteydessä, jossa asiakkaalle lähetetään vahvistuskoodi esim. pääsy jollekkin sivustolle tai lainan vahvistamiselle.

Artikkelin oli kirjoittanut Kari Korhonen. Hän toimii Suomen pankissa toimistopäällikkönä.

torstai 19. marraskuuta 2009

Mobiilipalveluiden TOP 10 vuonna 2012

Tutkimusyhtiö Gartner julkaisi tutkimustuloksia siitä mitkä mobiilipalvelut ovat suosituimpia vuonna 2012. Joukossa on mielenkiintoisia palveluita mm. rahansiirrot tekstiviestillä sekä terveydentilan monitorointi. Listalla on erinnäisiä perusteluja kyseisten palveluiden päätymisestä listalle. Perusteluista voidaan olla montaa mieltä...

Mobiilinetti: potentiaalissa vedotaan toimitettujen laitteiden määrään. Tämä on yksi perustelu, mutta eri asia on kuinka moni sitä tosiasiassa käyttää.

Location Based Services (LBS): tässä olisi mielenkiintoista tietää mitä metodia paikallistamiseen on ajateltu käyttää...

Musiikki: suuria odotuksia on ollut vuosia, kuitenkin listalla vasta numerolla kymmenen.