maanantai 26. tammikuuta 2009

Yritykset leikkaavat mainontaa - voittajana verkko- ja mobiilimainonta

Mainostajien Liiton jäsenyrityksilleen joulukuussa toteuttama Mainosbarometri-kysely osoittaa, että yritysten odotukset ovat synkentyneet huomattavasti siitä, kun kysely viimeksi tehtiin elokuussa 2008. Markkinointiviestinnän näkymiä kuluvalle vuodelle mittaava kysely paljasti lähes 50% yrityksistä leikkaavaan mainonnan menoja. Joukossa oli kuitenkin myös 8% mainontaa lisääviä. Mainonnan karsimistoimenpiteet koskettavat lähes kaikkia mediaryhmiä, tosin lisäystä oli odotettavissa panostuksissa seuraaviin mainosmuotoihin: verkko- ja mobiilimainonnan eri muodot, osoitteellinen suoramainonta ja myymälämainonta.

Lue koko uutinen osoitteessa http://www.mainostajat.fi/mliitto/sivut/Mainosbarometri2009tammi.htm

Lähde: Mainostajien Liitto (www.mainostajat.fi)

torstai 8. tammikuuta 2009

Tekstiviestikutsu lääkärille vähentää odottelua

YLE kirjoittaa (8.1.2009) että potilaiden kutsumisesta tekstiviestillä päivystävän lääkärin vastaanotolle on saatu hyviä kokemuksia Mikkelissä. Potilas voi odottaa omaa lääkärivuoroa kotona ja järjestelmä kutsuu sairaalaan noin puoli tuntia ennen arvioitua vastaanottoaikaa.

Syksyllä alkaneen kokeilun perusteella potilaan päivystyksessä viettämä aika on lyhentynyt lähes tunnilla. Viitteellisen päivystysajan puhelimella varanneet ja tekstiviestikutsun saaneet pääsevät hoitoon keskimäärin puolen tunnin odottelun jälkeen.

Jonotusaikojen lyhentyminen on huomattu myös lääkärin vastaanotolla.

- Ainakin se palaute jonka saanut päivystäviltä lääkäreiltä on se, että he kokevat työnsä hieman rauhallisempana. Potilaat eivät vähene, mutta ehkä on rauhallisempaa olla töissä, kertoo päivystyspoliklinikan ylilääkäri Afra Prokki Ylelle.

Palvelusta on siis selvästi hyötyä sekä lääkäreille että potilaille. Esimerkiksi Iltalehden web-sivuilla olevan äänestyksen mukaan 94% vastanneista pitää terveyskeskusten tekstiviestipalveluita hyödyllisinä. Aika kova prosentti mille tahansa lisäarvopalvelulle.