tiistai 23. syyskuuta 2008

Luvaton mobiilimarkkinointi ei kannata

Digitoday kirjoittaa artikkelissaan kuinka Timberland joutuu maksamaan miljoonasakot roskatekstauksesta. Luvatta lähetetyistä tekstareista vaateyhtiö joutuu maksamaan 150 dollaria korvauksia jokaiselle viestien vastaanottajalle.

Tässä siis taas käytännön esimerkki siitä kuinka mobiilimarkkinointia ei tulisi harjoittaa. Ahneus kostautuu kuitenkin ennemmin tai myöhemmin.

Koko artikkeli on luettavissa Digitodayn sivuilla.

maanantai 22. syyskuuta 2008

SMS-varapresidentti



Rapakon takana Obaman vaaliorganisaatio toteutti alkusyksystä ehkä kaikkein aikojen suurimman tekstiviestikampanjan. Halukkaille tarjottiin mahdollisuus rekisteröityä ennakkolistalle, joka oli oikeutettu saamaan tekstiviestitse tiedon Obaman valitsemasta varapresidenttikandidaatista heti kun se oli mahdollista (korostaa kännykän voimaa aika- ja paikkariippumattomana kanavana!). Palveluun rekisteröityi käsittämätön 2,9 miljoonaa käyttäjää. Kuten Tietokone-lehti asiaa uutisoi, kertaluonteisena arvioitu lasku viesteistä (n. EUR 190'000) tuntuu kovalta, mutta mediakohu on ollut valtaisa...erityisesti mielenkiintoinen komentti oli "Lisäksi tekstiviestikampanja loi imagoa modernista johtajasta".

Rekisteröityneille henkilöille on samassa yhteydessä informoitu, että heille voidaan lähettää tietoa kampanjasta ja kyseisen henkilön postinumeroalueen tapahtumista. Obaman koneistollakäytössään todella tehokas suoramarkkinointityökalu!!! Barack Obaman sivuilla on tarjolla myös erilaisia uutisryhmiä sekä todellisille faneille myös taustakuvia

Mielestäni jälleen hieno esimerkki hyvästä tekstarikamppiksesta. Tutkimusyhtiö Nielsen jakaa mielipiteeni :-)

keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Mobiilibannereiden teho Suomessa mitataan

Suomen mittakaavalla laajin koskaan tehty tutkimus mobiilibannereiden toimivuudesta käynnistyi 15.9.2008. Kuukauden aikana tullaan mittaamaan 12 mainostajan bannereiden klikkauksia kolmen operaattorin (DNA, Elisa ja Sonera) mobiiliportaaleissa. Operaattorit ovat antaneet pilotin käyttöön portaaleistaan kaikkiaan 1,4 miljoonaa mainosnäyttöä noin 400.000 eri kävijän katsottavaksi kuukauden aikana. Hankkeen tarkoituksena on mitata mobiilibannereiden toimivuutta sekä sitä miten hyödylliseksi mainostajat sen kokevat. Odotamme mielenkiinnolla tuloksia, jotka julkistetaan tammikuussa 2009.

Itse projektin käynnisti FiCom (Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto) ja toteutuksesta vastaavat More Mobile Relations Finland Oy sekä Idean Oy.

Lue koko uutinen.

torstai 4. syyskuuta 2008

Mobiili asiakkuusviestintä. NYT!

Tervetuloa päivittämään tietosi mobiilista asiakkuusviestinnästä Steam Communications Oy:n järjestämään seminaariin! Tarjolla on lähes kymmenen vuoden kokemuksella parasta ja ajankohtaisinta tietoa tästä tehokkaasta, vuorovaikutteisesta markkinointikanavasta.

Pääpuhujana Matti Leppäniemi, KTT, Oulun yliopisto, taloustieteiden tiedekunta, markkinoinnin laitos.

Lisäksi esittelemme toteutettuja caseja, caseja ja caseja tuloksineen ja haasteineen.

Katso seminaarikutsu täältä!