perjantai 1. syyskuuta 2006

Datamatriisit tulevat

SSML (Suomen Suoramarkkinointiliitto) järjesti 22.8.2006 Mobiili asiakasmediaksi –seminaarin jossa luennoivat FlyerOnen Niklas Slotten lisäksi Max Rumpuksen Tero Kalsta ja Mika Huhtamäki. Koska seminaarin aiheena oli mm. mobiilimarkkinointi ja sen mittaaminen, oli luonnollista että FlyerOnen ja Max Rumpuksen teknologiaa hyödynnettiin myös seminaarivieraiden kutsuissa.

Kaikille seminaariin ilmoittautuneille lähetettiin muutama päivä ennen seminaaria matkapuhelimeen datamatriisi, jonka yhteydessä oli kehoitus näyttää koodia saavuttaessa seminaariin. Kun seminaarivieras saapui paikan päälle, näytti hän koodia sisääntulon yhteydessä olleelle lukulaitteelle, joka puolestaan välittömästi tulosti paperikuitille personoidun päivän seminaariohjelman.

Seminaarin päätyttyä lounasaikaan, lähetettiin kaikkien osallistujien matkapuhelimiin vielä WAP-linkki jonka avulla pystyi lataamaan Max Rumpuksen toteuttaman mobiilijulkaisun, joka sisälsi toisen datamatriisin. Tätä matriisia vastaan sai lunastettua ilmaisen lounaspaketin Kampin Valion baarista. Lunastus tapahtui samalla tavalla, eli näyttämällä koodia Valion baarissa olleelle lukulaitteelle, joka tulosti paperisen kupongin. Kuponki annettiin kassalla vastineeksi lounaspaketille.